Wednesday 29 January 2014

Exploring rural Thailand

Ieri am fost la Tiger Temple Cave. Ne-am urcat frumos pe scuter si in aproximativ jumatate de ora am fost acolo. Acest templu/altar e situat fix in varful unui munte si poti ajunge la el urcand niste trepte. Muuuulte trepte, 1217 ca sa fiu precisa. Am zis ca va fi floare la ureche, si la o prima impresie 1200 de trepte nu e asa mult, insa vai de capul meu! Cand am ajuns in varf, m-am simtit de parca am cucerit lumea, iar privelistea de acolo e mai mult decat superba. 

Coborarea a fost floare la ureche si, mai mult decat atat, a fost foarte placuta datorita acestor minunati prieteni ( foarte prietenosi de altfel).

Azi iarasi am pus scuterul la treaba (inca o data spun ca se merita mult mai mult decat orice alt mijloc de transport) si am gasit o minunata oaza, cu apa aproape incredibil de limpede, departe de ochii curiosi ai turistilor, la doar 1 ora de Krabi.

Ah! Si inca un detaliu super important! Pentru ca este atat de cald, cel mai bun mod de a ne racori sunt minunatele shake-uri din fructe naturale!! Cred ca bem 3 sau 4 pe zi, sunt incredibile, si nici nu costa mult (in jur de 1 dolar). Le recomand din inima, daca printre cititori sunt si doritori de excursie in Thailanda! 

Monday 27 January 2014

More on my vacation

Continuand aceasta aventura, iata si cateva informatii, bazate pe propria experienta, despre care va mai pot povesti:

Food: Mancarea in Thailanda este plina de arome de tot felul, poate fi extrem de picanta, dar de cele mai multe ori nu o poti descrie decat ca fiind delicioasa. Ca turist, ai doua variante: fie optezi pentru street food ( mult mai convenabil ca pret), fie mananci in restaurante. Diferenta de pret este sesizabila, mancarea in restaurant e de obicei dubla ca pret decat mancatul la colt de strada. Eu le-am incercat pe amandoua. Ce-i drept, in Bangkok nu am mancat street food pentru ca mi s-a parut murdar. Am fost si in China Town (unde se spune ca e cea mai buna mancare de pe strada), insa nu m-a convins. Mi-am zis ca ultimul lucru pe care vreau sa il experimentez e un "sejur" la spital. Dar in Krabi, unde suntem acum, am mancat si street food pentru ca arata incredibil si e mult mai curat, iar mancarea a fost delicioasa. Iata un stand de mancare in Krabi.

Asa cum ziceam mai sus, daca mananci in restaurant, deja tebuie sa scoti din buzunar mai multi bani. Mancarea pe strada costa intre 20 si 100 Baht, insemnand intre 80 centi si 3 USD, pe cand mancarea in restaurant intre 100 si 500 Baht( cele mai pretentioase feluri de mancare) pentru un singur fel, intre 3 USD si 15 USD. Oricum, ma asteptam sa fie mai ieftin!!! 

Un alt punct important este ca, atunci cand esti turist, oricum platesti mai mult. Localnicii stiu unde sa mearga sa manance ieftin, cunosc locurile, si cel mai important, cunosc oamenii. Ca si turist, esti o tinta sigura, incepand de la tariful pentru taxi, tuk-tuk si pana la mancare/hotel.

Transportation: Traficul in Bangkok e dezastru!!! Un milion de masini, motociclete, scutere si tuk-tuk... In primul rand, daca ajungi in Bangkok, sa nu te astepti ca masinile sa opreasca la trecere de pietoni. Am senzatia ca marcajul de trecere nu inseamna nimic, pentru ca de fiecare data cand treci strada (daca nu e semafor) iti risti viata :). Serios!! Apoi, mai este si poluarea... Evident multitudinea de masini, unele care poate nici nu ar trece orice test tehnic, creeaza o atmosfera aproape irespirabila. Cand am zburat din Bangkok spre Krabi am putut vedea din aer, patura de noxe ce inconjoara Bangkokul. Iata si poza:

Nigtlife: Nu stiu daca e turismul sau asa sunt thailandezii, dar aici se intampla un milion de lucruri: concerte, proteste, shopping, market-uri peste tot, masaj ( am fost si pot spune ca a fost cea mai relaxanta ora din viata mea), baruri, cluburi, tururi de tot felul. In Bangkok, dar si aici in Krabi, mereu se gaseste ceva de facut, e multa viata, un mediu dinamic si colorat. Imi place foarte mult, si se pare ca aici ziua incepe un adevarat pe timpul noptii!


Acum suntem in Krabi, un orasel micut inconjurat de zeci de insule si plaje. E foarte cald, plin de turisti, dar totusi autentic thailandez. Pentru a putea explora cat mai bine zona, am inchiriat un scuter, si cu el ne plimbam de colo colo. E chiar frumos! Insulele sunt superbe, vom incerca sa gasim una mai linistita unde sa ne si putem relaxa cateva zile pentru ca, incercand sa vedem cat mai multe, sa mergem peste tot, ne-am cam epuizat! 

Anyway prieteni, pe data viitoare! Va trimit o imbratisare calduroasa cu miros de mare!

Friday 24 January 2014

4 days in Bangkok

Hello, friends! Iata ca vine si continuarea acestui jurnal de calatorii.
Maine vom parasi Bangkok-ul zgomotos si aglomerat si vom zbura catre sud spre Krabi Town, oras cu plaje superbe, nisip alb si apa limpede. Vom zbura, pentru ca s-a dovedit ca trenul pentru a ajunge acolo este la fel de scump! Asa ca, dragii mei, daca doriti sa calatoriti vreodata prin aceste parti, va recomand sa rezervati din timp zboruri interne pentru ca sunt ieftine si comfortabile, pur si simplu nu se compara cu mijloacele de transport terestre. Pentru a ajunge pe aceste insule am avut de ales intre a lua trenul (la cuseta, clasa a 2-a cu alte 40 de persoane in vagon, fara delimitari intre compartimente), a lua autobuzul ( 14 ore dureaza toata smecheria si nu e deloc placut) sau a lua avionul. Diferenta de pret intre avion si tren/autobuz s- dovedit a fi de 80 de dolari, iar pentru noi s-a meritat! Vom ajunge acoo intr-o ora si 20 minute, fara batai de cap si odihniti.

Dar sa va mai povestesc ce am facut in Bangkok.

Inainte de toate vreau sa spun ca, intr-adevar, in perioada aceasta sunt proteste in Bangkok, actiune intitulata Bangkok Shut Down, ce presupune inchiderea la propriu a multor dintre strazi/artere principale. Sunt multi oameni ce se implica in aceasta actiune, dar din ce am observat sunt pasnici si vor doar sa isi spuna cuvantul. Din pacate, cand asemenea evenimente au loc, exista tendinta de o mare exagerare in media, iar acest lucru influenteaza negativ opinia publica. Nu a fost un moment in timpul acestei calatorii in care sa nu ma simt in siguranta. Iata cateva poze cu strazile blocate de catre protestatari.


Acum, revin la promisiunea din postul trecut...

Asa cum am precizat in postul anterior, am ajuns si la un Ping Pong Show. Acum 2 seri, mergeam oarecum confuzi prin Night Market ( o zona in apropiere de China Town, cu tot felul de tarabe, briz-brizuri si alte minunatii) si am fost acostati (ceva absolut normal) de anumite persoane pentru a merge la aceste "show-uri". Ce sa zic, curiozitatea m-a impins sa zic da, adica sa fim seriosi, nu poti spune ca ai fost in Thailanda daca nu ai fost la un Ping Pong Show. Sincer ma asteptam cumva sa fie un joc ( prostesc din partea mea sa cred asta), nu credeam ca lucrurile se vor desfasura pe bune si full frontal. 

Si am mers. Inauntru, intunecat, o scena pe mijloc, iar pe scena tot felul de femei cu "skill-uri" care mai de care ( pe langa prea bine cunoscutul truc cu mingea de ping pong, mai intalnim si fumatul unei tigari cu vaginul, extragerea unei ate de 4-5 m cu mici clopotei din vagin, suflatul in lumanari de pe tort tot cu vaginul). Da, stiu cum suna. Socant!

Insa nu am fost atat socata, precum deprimata. Toata imaginea a fost de-a dreptul dezolanta. Unele din fete (cu varste de pana la 40 de ani) pareau ca fac asta de o vesnicie, si se miscau precum roboti, inerte la orice din jurul lor. De-a dreptul trist! Dar si mai trist e ca, altele din ele, se simt foarte comfortabil facand asta si nu pot concepe alta modalitate de a-si castiga existenta. In fine, episodul a fost memorabil, insa nu a lasat o amprenta pozitiva.

Fara sa va plictisesc, voi lasa pentru postul urmator povestirea altor experiente memorabile si poate mult mai fun din Bangkok :)

Wednesday 22 January 2014

Jurnalul unei calatorii... Bangkok

 Am ajuns in Thailanda cu putine emotii. Nu stiam cum va fi cu viza (nu am aplicat pentru viza din Romania), nu stiam cum va fi in Bangkok avand in vedere ca acum sunt numeroase proteste impotriva guvernului thailandez, ce sa mai, aveam multe emotii. Insa, de cum am ajuns in aeoroport, emotiile mi s-au spulberat, si am inceput sa experimentez cu adevarat Thailanda. Asa cum am spus, pentru ca nu am aplicat pentru viza in Romania, mi-a ramas sa aplic pentru viza la sosire, direct pe aeoroport, ceea ce am si facut. Viza acordata in acest caz este de 15 zile, dar lucrul acesta nu ma deranjeaza pentru ca oricum planuiesc sa vizitez si alte tari. Ceea ce m-a frapat insa, este ca, desi scrie pe toate afisele ca viza la sosire percepe o taxa de 1000 Baht, mie mi s-au cerut 1200, dar mi s-a taiat chitanta pentru 1000. Lectia pe care a trebuit sa o invat: Totul se bazeaza pe castig, mai ales de pe urma turistilor.

 In fine, dar sa va zic cate ceva despre Bangkok. La prima vedere, pare un oras din civilizatia vestica: numeroase autostrazi, zgarie-nori, multe mall-uri, trafic infernal si o mare de oameni. Insa, daca te uiti cu mai mare atentie, observi cu adevarat viata acestui oras. Este un loc dinamic, colorat, plin de diversitate si de viata. Este un oras in care sexul este perceput ca ceva absolut normal si deloc tabu, to cmai de aceea poti cumpara efectiv de la orice colt de strada vibratoare in diverse forme si culori, viagra si multe alte "jucarii". Si totul e in plina zi, in plina strada, in vazul tuturor.


Si acum sa va spun ce am apucat sa experimentez pana acum: am mers cu tuk-tuk (ceva extraordinar si super fun, as vrea sa fie si in Romania asa serviciu de transport), am colindat nenumaratele lor piete in care se vinde orice, am invatat ca exista scannere de securitate pana si la statia de metrou, am gustat cele mai delicioase si picante feluri de mancare, am fost in Chinatown si la un show Ping Pong ( ceva ce nu as fi facut nicaieri altundeva decat aici). Da, am fost si acolo :), dar despre experienta asta voi scrie in postul urmator. De asemenea, am intalnit nenumarati turisti, si am si povestit cu unii din ei. 


On the down side, in Bangkok este foarte multa poluare. Desi nu e nici un nor pe cer, soarele nu straluceste precum in mod normal, in aer este un fel de ceata de poluare ce impiedica pana si razele soarelui sa patrunda, lucru foarte trist de altfel. Si inca un lucru... orasul nu duce lipsa de sobolani. Nu in hoteluri, sau restaurante, insa daca te plimbi seara pe strada, cand se mai calmeaza spiritele, vei vedea cu siguranta 4-5 in decurs de 50-100 de metri, ceea ce pentru mine e oribil pentru ca am o mare fobie pentru ei.

Una peste alta, cele doua zile petrecute in Bangkok pana acum au fost extraordinare, cu bune si rele. Maine urmeaza sa mergem la Palatul regal si unele din templele din imprejurimi. Keep you posted :). 

Translate

www.qdomenii.com