Wednesday 22 January 2014

Jurnalul unei calatorii... Bangkok

 Am ajuns in Thailanda cu putine emotii. Nu stiam cum va fi cu viza (nu am aplicat pentru viza din Romania), nu stiam cum va fi in Bangkok avand in vedere ca acum sunt numeroase proteste impotriva guvernului thailandez, ce sa mai, aveam multe emotii. Insa, de cum am ajuns in aeoroport, emotiile mi s-au spulberat, si am inceput sa experimentez cu adevarat Thailanda. Asa cum am spus, pentru ca nu am aplicat pentru viza in Romania, mi-a ramas sa aplic pentru viza la sosire, direct pe aeoroport, ceea ce am si facut. Viza acordata in acest caz este de 15 zile, dar lucrul acesta nu ma deranjeaza pentru ca oricum planuiesc sa vizitez si alte tari. Ceea ce m-a frapat insa, este ca, desi scrie pe toate afisele ca viza la sosire percepe o taxa de 1000 Baht, mie mi s-au cerut 1200, dar mi s-a taiat chitanta pentru 1000. Lectia pe care a trebuit sa o invat: Totul se bazeaza pe castig, mai ales de pe urma turistilor.

 In fine, dar sa va zic cate ceva despre Bangkok. La prima vedere, pare un oras din civilizatia vestica: numeroase autostrazi, zgarie-nori, multe mall-uri, trafic infernal si o mare de oameni. Insa, daca te uiti cu mai mare atentie, observi cu adevarat viata acestui oras. Este un loc dinamic, colorat, plin de diversitate si de viata. Este un oras in care sexul este perceput ca ceva absolut normal si deloc tabu, to cmai de aceea poti cumpara efectiv de la orice colt de strada vibratoare in diverse forme si culori, viagra si multe alte "jucarii". Si totul e in plina zi, in plina strada, in vazul tuturor.


Si acum sa va spun ce am apucat sa experimentez pana acum: am mers cu tuk-tuk (ceva extraordinar si super fun, as vrea sa fie si in Romania asa serviciu de transport), am colindat nenumaratele lor piete in care se vinde orice, am invatat ca exista scannere de securitate pana si la statia de metrou, am gustat cele mai delicioase si picante feluri de mancare, am fost in Chinatown si la un show Ping Pong ( ceva ce nu as fi facut nicaieri altundeva decat aici). Da, am fost si acolo :), dar despre experienta asta voi scrie in postul urmator. De asemenea, am intalnit nenumarati turisti, si am si povestit cu unii din ei. 


On the down side, in Bangkok este foarte multa poluare. Desi nu e nici un nor pe cer, soarele nu straluceste precum in mod normal, in aer este un fel de ceata de poluare ce impiedica pana si razele soarelui sa patrunda, lucru foarte trist de altfel. Si inca un lucru... orasul nu duce lipsa de sobolani. Nu in hoteluri, sau restaurante, insa daca te plimbi seara pe strada, cand se mai calmeaza spiritele, vei vedea cu siguranta 4-5 in decurs de 50-100 de metri, ceea ce pentru mine e oribil pentru ca am o mare fobie pentru ei.

Una peste alta, cele doua zile petrecute in Bangkok pana acum au fost extraordinare, cu bune si rele. Maine urmeaza sa mergem la Palatul regal si unele din templele din imprejurimi. Keep you posted :). 

No comments:

Post a Comment

Translate

www.qdomenii.com